За мен бюджетът за 2020, 2021, 2022, 2023 година трябва да

...
За мен бюджетът за 2020, 2021, 2022, 2023 година трябва да
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджетът за 2023 г. може да е без дефицит

За мен бюджетът за 2020, 2021, 2022, 2023 година трябва да е без недостиг. Не виждам икономическа причина непрекъснато да имаме големи дефицити и да приказваме за финансова неустойчивост. Не виждам причина реформаторско държавно управление да не може да вкара бюджет без недостиг. Това съобщи в изявление за „ Денят онлайн “ някогашният министър на стопанската система.

И даде концепция от кое място могат да " се вземат " парите за това. " Дадохме 10 милиарда за ток тази година, всяка година ли ще ги даваме? Магистралите и другата инфраструктура могат да се строят на концесии. Това са доста милиарди. Бюджетът може да се балансира, в случай че има политическа воля за това ", безапелационен в някогашният министър.

разяснява и обстановката към Бюджет 2023, като изясни, че по никакъв начин не е сюрпризиран от протичащото се. " Тези неща дублирам в последните 2 години десетки пъти. Имам двуцифрен брой публикации, цяла книга на тази тематика. През последните 2 години господства популизъм, какъвто не е имало преди. Има заплаха от финансовата непоклатимост. От месец на месец става все по-зле. За интервал от 2 години политиците съумяха 10 пъти да създадат неща, които правеха нещата 10 пъти по-зле от предния. Не упреквам в нищо служебния кабинет, дори съм на страната на финансовия министър съм. Подкрепих я да не внася бюджет в края на предходната година. В Народното събрание още веднъж предизборно щяха да се упражнят с още 10-20 милиарда лв. разпределяне и нещата да станат по-зле от преди. Бюджет с 3% недостиг въобще не е рестриктивен ", разяснява още икономистът.

Според него, от 2007 година в България няма промени, а нищо не пречи и сега на служебния кабинет да понижи администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР